Как да премахнем надраскванията по слънчевите очила?

Слънчевите очила безспорно са не само един забележителен моден аксесоар, а и средство, с което успешно можем да защитим очите си от пряката слънчева светлина. Тяхното използване изисква и поддръжка, която може да ни спести доста главоболия. Препоръчително е винаги да поставяме очилата в калъф, за да ги защитим максимално от надраскване и редовно да почистваме стъклата им.

Често срещана ситуация е да надраскаме, без да искаме, слънчевите си очила а след това идва и мисленето как да премахнем драскотините. Има няколко ефективни и изпитани метода, с които лесно може да поправите надрасканите си очила, без това да Ви струва особени усилия.

Първия помощник при надраскани повърхности се явява пастата за зъби. Може би няма човек, който да няма в дома си този продукт,затова той е и най-бързия ни спасител в такава ситуация. Преди да пристъпите към използването му обаче, е добре да се съобразите с няколко неща. Проверете дали пастата Ви за зъби не е с абразивни частици- това само би влошило ситуацията. Не използвайте паста, която е с избелващ ефект, защото той ще се отрази върху Вашите очила. След като сте подбрали правилната паста, нанесете малко количество от нея върху тампон и с бавни кръгови движения минете покрай надрасканите повърхности. При проблем с ъглите на очилата, можете да използвате клечка за уши, или за зъби, с памучен тампон върху нея.

Друг помощник при надраскани очила е пастата за бижута. Това е масово използван и предпочитан продукт, защото е изключителен нежен и фин към повърхностите. При неговата употреба използвайте кърпа, която няма да остави влакна по повърхността. След почистването се убедете, че сте да подсушили и избърсали добре очилата.
Третия продукт, който би ни помогнал за премахване на надраскванията, е содата за хляб. Отново масово използван с бърз и добър ефект. Смесва се вода със содата, в съотношение 1 към 2. От получената паста, нанесете върху памучен тампон и хубаво почистете очилата. След това изплакнете с вода и подсушете.

4.8/5 - (87 votes)

Количка

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping
https://opticmag.net/